Nieuws

Studio Contour wint ontwerpwedstrijd Social Cohesion Design

Letters met mosgraffiti moeten de bewoners van de Enschedese wijk Twekkelerveld dichter bij elkaar brengen. Het ontwerp van het studententeam Studio Contour won de wedstrijd in het kader van de opleiding Social Cohesion Design.


Studio Contour werd voor het project gekoppeld aan Vandersanden Group. In de brainstormfase kwam het team op het idee om levensgrote letters van baksteen te plaatsen. In een interview met UT Nieuws vertelt het team het volgende over hun ontwerp: 


Bas Brilman: "Mensen kunnen op de letters zitten om met elkaar te praten. Daarnaast komen er plantenbakken in met daarin onderhoudsvriendelijke planten als bramen- en frambozenstruiken."


"Met de letters willen we zorgen dat de wijkbewoners van Twekkelerveld hun eigen sociale identiteit creëren. Dat ze iets maken waar ze trots op kunnen zijn. Daarom hebben we ook een workshop graffiti spuiten met mos bedacht, voor tijdens de opening."


Julia Peerenboom: "Buurtbewoners kunnen dan een mengsel van mos en bijvoorbeeld karnemelk of zelfs bier op een stuk canvas spuiten, waarna de mos gaat groeien. Het idee is dat het beste ontwerp hiervan op de zijkant van de bakstenen letters komt. Zo krijgen bewoners echt het gevoel dat ze zelf bijdragen aan de buurt."


Lees het hele artikel hier.

Deel dit artikel