Nieuws

Milieukeur voor straatbaksteen

Milieuvriendelijk certificaat voor straatbaksteen Met de vormbak straatbaksteen Bruno KK 80 is Wienerberger de eerste baksteenproducent met het milieukeurmerk DUBOkeur. Wienerberger ontving het certificaat van NIBE.

Milieukeur voor straatbaksteen

 

Klei 100% hernieuwbaar


Keramiek staat al langer bekend als een zeer duurzaam bouw- en bestratingsmateriaal. De grondstof voor keramiek, klei, is 100% hernieuwbaar, terwijl het eindresultaat bijna het eeuwige leven heeft. De Bruno KK 80 is de eerste straatbaksteen met DUBOkeur.

DUBOkeur


Alleen de meest milieuvriendelijke producten maken kans op het DUBOkeur. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) beoordeelt de milieubelasting van bouwmaterialen volgens de methode van de levenscyclusanalyse. De milieuaspecten worden daarbij van wieg tot graf, dus van grondstofwinning tot afvalfase, gewogen.

Milieuzorgsysteem


Met het keurmerk tonen fabrikanten aan dat hun producten tot de meest milieuvriendelijke in hun toepassing behoren. Afnemers en eindgebruikers weten dat die producten het milieu zo min mogelijk aantasten. Wienerberger probeert al in de ontwerpfase van een nieuw product rekening te houden met de eindigheid ervan. In 2009 ontving Wienerberger al het ISO 14001 certificaat voor een goed werkend milieuzorgsysteem.

Download hier het milieucertificaat van DUBOkeur voor de Bruno straatbaksteen.

Download hier de beoordeling van DUBOkeur over de Bruno straatbaksteen.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel