Nieuws

Vernieuwd Ten Kateplein Amsterdam geopend

In Amsterdam-West is onlangs het vernieuwde Ten Kateplein officieel geopend. Het ontwerp voor het plein kwam tot stand met uitgebreide inbreng van buurtbewoners.

Vernieuwd Ten Kateplein Amsterdam geopend

 

Het nieuw ingerichte plein heeft meer groen gekregen, speelelementen en veel zitgelegenheid. Het meest opvallend zijn de vijftig boombakken van natuursteen, waarin vaste planten en fruitbomen staan. Daarnaast is er een voetbalkooi, een nieuwe speelvoorziening met klim- en klautertoestellen en bedriegertjes die water spuiten. Op twee hoeken van het plein zijn zit-gelegenheden aangelegd, en ook op de randen van de plantenbakken kan gezeten worden. De omliggende straten hebben eveneens een opknapbeurt gekregen.

Klankbordgroep met bewoners


Het ontwerp voor het plein is tot stand gekomen met uitgebreide inbreng van de buurt. In 2010 zijn wensen en ideeën uit de buurt geïnventariseerd op diverse bijeenkomsten en brainstorms met specifieke groepen gebruikers zoals Marokkaanse en Turkse groepen, ouderen, gehandicapten, jongeren en kinderen. Vervolgens is een klankbordgroep met verschillende bewoners en medewerkers van het stadsdeel aan de slag gegaan met een ontwerp. Via bewonersavonden werd de hele buurt op de hoogte gehouden van de vorderingen, en is uit drie voorstellen gekozen voor deze inrichting met bakken.

Bron: Dichtbij

 

 

Deel dit artikel