Nieuws

's-Hertogenbosch gaat vergroenen om klimaatverandering op te vangen

Het klimaat verandert en in ’s-Hertogenbosch bereiden ze zich voor op de veranderingen die dit voor de leefomgeving heeft. Vergroening is één van de maatregelen die de gemeente neemt. “We willen onze gemeente meer klimaatbestendig maken, bijvoorbeeld door stenen plaats te laten maken voor groen”, zo klinkt het vanuit de gemeente.

Komende weken worden er 200 nieuwe bomen gepland langs verschillende wegen in de gemeente. Deze bomen maken onderdeel uit van een vergroeningsplan dat moet zorgen voor extra vergroening de komende jaren. Wethouder Mike van der Geld: “We verwachten zwaardere regenbuien en vaker extreem warm weer. Groen is een goede maatregel om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Bovendien zorgt het voor een prettiger leefomgeving en meer biodiversiteit. Daarom planten we extra bomen. Allemaal om naar ons doel klimaatbestendig in 2050 toe te werken.”

Vergroening is een onlosmakelijk onderdeel van alle ruimtelijke projecten en ontwikkelingen in ’s-Hertogenbosch. De gebouwde omgeving die we nu aanleggen moet voldoen aan onze doelen voor 2050: gezond, groen en klimaatbestendig. Zo is de gemeente bezig met het vergroenen van schoolpleinen. Daarnaast wordt er samen met inwoners bekeken hoe wijken kunnen worden vergroend.

Tiny Forest

Naast bomen langs wegen, plant de gemeente ook verschillende Tiny Forest. “We planten die aan om de biodiversiteit in het stedelijk gebied te versterken, maar ook als prettige plek voor mens en verschillende dieren. Denk dan aan vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Een Tiny Forest draagt ook bij aan een gezonde en klimaatbestendige woonomgeving”, aldus de gemeente.

Deel dit artikel