Nieuws

Maassluis plant 33 bomen in binnenstad

In de historische binnenstad van Maassluis is onlangs gestart met de aanplant van 33 bomen. De komende dagen worden alle bomen geplant op de Markt, Bloemhof, Noordvliet en Veerstraat. Hiermee krijgt de binnenstad weer een groen karakter naast eenvoud en allure.

Maassluis plant 33 bomen in binnenstad

 

Boomkwekerij Gebr. Van den Berk B.V. uit Sint-Oedenrode plant deze week 33 bomen in de Maassluise binnenstad. De bomen zijn al zo’n zes meter hoog, waardoor de binnenstad gelijk een stuk groener oogt. Op de Markt verschijnen 12 lindes (Tilia europaea 'Euchlora'), op het Bloemhof vier platanen (Platanus orientalis 'Digitata') en op de Noordvliet en Veerstraat komen in totaal 17 iepen (Ulmus resista® 'Rebona').
 

Hergroeigarantie

Op de Markt komen de bomen direct in grond te staan, naast diverse bankjes om even te zitten en te genieten van het centrum en de passanten. Aan de Noordvliet worden deze op het verzoek van het Hoogheemraadschap van Delfland in boombakken geplant. Niet alleen worden de bomen door Gebr. Van den Berk geplant, zij zorgen ook de komende twee jaar voor de nazorg van de bomen. In deze periode is er een hergroeigarantie, waardoor de boomkwekerij er alles aan doet om de bomen in een optimale situatie te planten om de bomen goed te kunnen laten groeien.
 

Kademuur herstellen

Op de Zuidvliet vanaf de Anne de Vriesstraat tot aan de P.C. Hooftlaan zijn vorig jaar bomen gerooid om de kademuur te herstellen. Nu de kades hersteld zijn, worden ook daar de bomen uiteraard herplant. Dit volgt later dit voorjaar. Het einde van de gehele herinrichting van de binnenstad is gepland voor eind februari 2014.

Deel dit artikel