Project

Op maat gemaakt straatmeubilair voor Nieuwegein

Speciaal voor Nieuwegein produceerde Grijsen op maat gemaakt straatmeubilair. Het meubilair past naadloos bij het thema van de vernieuwde binnenstad ‘Blooming City’ (bloeiende stad), bedacht door Bureau B+B.


Afvalbak in drie uitvoeringen

De speciaal ontworpen afvalbak uit de familie is er in drie uitvoeringen, namelijk met een enkele inworpopening, een dubbelzijdige inworpopening en een uitvoering waarin een asbak is geïntegreerd. Het uiterlijk van de afvalbak past door het bloempatroon in de panelen ook prima in het thema. Alle afvalbakken hebben net als het overige meubilair uit de familie dezelfde kleur coating, antraciet grijs. De afvalbakken hebben een inhoud van 65 Liter en zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal. De zinklaag en de dubbellaags poedercoating zorgen ervoor dat de afvalbakken weinig tot geen onderhoud nodig hebben. De binnenbak is van lichtgewicht RVS waardoor ze makkelijk te ledigen zijn.
 

Fietsbeugels

Ook de fietsbeugels passen mooi in het organische thema van de binnenstad. De fietsbeugels bestaan uit twee gekoppelde kokerprofielen van gepoedercoat RVS 304. De ronde delen van de beugels zijn niet gemaakt van een kokerprofiel maar zijn RVS gegoten delen. Doordat de binnenste en buitenste koker in hoogte verschillen ontstaat er een speels effect. Ook het gebruiksgemak is hiermee verhoogd. Door de verspringing tussen de profielen is het gebruik van hangsloten makkelijker. 


Meer weten over het overige meubilair en het vernieuwde marktplein in de binnenstad? Lees dan ook het artikel ‘’Intiem Marktplein kroon op Blooming City Nieuwegein’’ in de Straatbeeld 4.

Deel dit artikel