Project

Namen brugklassers op fietspad

Voor het kunstproject ‘Fred, Simone en Chantal’ in Raalte zijn de namen van brugklassers van het Carmel College op de fietsroutes van de leerlingen aangebracht.

Namen brugklassers op fietspad

‘Fred, Simone en Chantal’

Kunstproject 'Fred, Simone en Chantal' is een infrastructureel tekstbeeld op de fietsroutes van de leerlingen van het Carmel College in Raalte van hun school naar huis. Op de circa tien locaties worden drie jaar lang 200 namen bij het begin van het nieuwe schooljaar aangebracht. Dit zullen de nieuwe brugklassers zelf doen. De locaties zijn door de leerlingen volledig in kaart zijn gebracht middels een enquête op school.

Premark belettering

Geïntegreerd in een kunstwerk is Premark, een voorgevormde markering, goed als decoratie toepasbaar. De leerlingen, school en kunstenaar zijn tevreden met de Premark beletteringen. Door de eenvoudige manier van aanbrengen was het mogelijk alle leerlingen hun eigen naam op het wegdek te laten “branden” met een gasbrander. Het was echter wel een uitdaging om alle leerlingen te instrueren hoe zij het materiaal op een veilige manier correct konden aanbrengen. Er werd immers gewerkt op de openbare weg. Premark heeft een zeer lange levensduur en hecht goed op alle vaste ondergronden zoals asfalt, beton, klinkers en stoeptegels. Daarnaast is Premark gemaakt van milieuvriendelijk materiaal waardoor het in combinatie met de hoge slijtvastheid ook duurzaam is.

Verantwoordelijken

De bedenker en verantwoordelijke voor het concept van project "Fred, Simone en Chantal, Raalte 2012" is de kunstenaar Florentijn Hofman. Voor de uitvoering van het project zijn de leerlingen van het Carmel College Raalte zelf verantwoordelijk.

 

Deel dit artikel