Project

Markt en kermis in winkelstraat Alkmaar

De Gedempte Nieuwesloot is één van de centrale winkelstraten in het historische centrum van Alkmaar. Recent heeft de hele straat een totale upgrade gekregen, inclusief nieuwe bestrating, bomen, verlichting en ondergrondse voorzieningen voor de markt en evenementen.

Markt en kermis in winkelstraat Alkmaar

 

Intensief gebruikt stukje binnenstad

Behalve een populaire winkelstraat, is de Gedempte Sloot iedere zaterdag de locatie voor een omvangrijke markt van ruim 75 kramen. De markt is goedbezocht en trekt veel bezoekers uit de omgeving. Mede door deze intensieve belasting was de bestrating versleten en aan vervanging toe. Voor de gemeente een mooie gelegenheid om dit grootschalig aan te pakken en een extra kwaliteitsimpuls te geven.

Algehele kwaliteitsimpuls

"De historische binnenstad is beschermd stadsgezicht en cultuurhistorisch zeer waardevol. Het is onze ambitie om de binnenstad in goede staat te brengen en te houden. De Gedempte Nieuwesloot moet weer een aantrekkelijk gebied worden voor zijn bewoners en de ondernemers”,  aldus Rian van Dam, wethouder Economische Zaken en Werkgelegenheid. Naast diverse rioleringswerkzaamheden en het vernieuwen van de bestrating was er ook veel aandacht voor de verlichting en het groen. Ter verbetering van de veiligheid is de verlichting geoptimaliseerd middels klassieke lichtmasten en gevelarmaturen. Met het plaatsen van twaalf extra bomen heeft de straat een groener aanblik gekregen.

Meer ruimte dankzij PUTkasten

Met de herinrichting is rekening gehouden met de zaterdagmarkt en de kermis. De hinderlijke bestaande bovengrondse voedingskasten zijn vervangen voor obstakelvrije ondergrondse kasten modellen Contactdoos, Markt en Regeltechniek. Met het aanleggen van de nieuwe energievoorzieningen is natuurlijk ook rekening gehouden met alle geldende voorschriften. Zo is door het unieke twee compartimenten systeem scheiding aangebracht tussen beheer en gebruik van de installaties. 

Deel dit artikel