Project

Piet Soerplein laat Havelte weer stralen

De langverwachte herinrichting van het Piet Soerplein in Havelte is dan eindelijk een feit. Het project is in goed overleg en inspraak met de inwoners uitgevoerd.

De herinrichting van het Haveltse Piet Soerplein is onderdeel van een overkoepelende metamorfose van het centrumgebied van Havelte. Het plein is groener geworden, en het is de bedoeling dat het plein door middel van bomen in de komende jaren nog groener wordt. Afgelopen november zijn aan de Dorpsstraat en Egginklaan in totaal 49 bomen geplant. 
Inspraak en meedenken

Dorpsgemeenschap Havelte heeft in goed overleg met de ondernemersvereniging van Havelte het initiatief genomen voor de opzet van het Ruimtelijk Actieplan Havelte. De plannen die zijn uitgevoerd, zijn ontworpen door Jorrit Noordhuizen. Hij is een Utrechts landschapsarchitect en voormalig inwoner van Havelte. 


Lang parkeren rondom het Piet Soerplein kan nu op het evenemententerrein bij het rugbyveld. De parkeerplaats op het plein kan dan gebruikt worden door klanten van de ondernemers in het dorp. 

Straatmeubilair

Voor het straatmeubilair viel de keuze al snel op op maat gemaakte banken. Het gaat om tien bankjes zonder en vier banken met rug. Van de tien bankjes is er een bank op een voetplaat in een bushokje geplaatst. De negen andere bankjes zijn onder het maaiveld geplaatst. 

Fietsparkeren

Op en rondom het plein zijn stalen fietsaanleunbeugels geplaatst. In totaal gaat het om 86 stuks. De fietsaanleunbeugels zijn gepoedercoat en hebben hiermee dezelfde kleur als de banken en afvalbakken. De officiële opening van het heringerichte Piet Soerplein vindt halverwege 2019 plaats. 

Deel dit artikel