Project

Bomenbank Arnhem Centraal

Waarom gaat een gemiddelde kerstboom maar drie weken met ons mee? Als het al een echte boom is, gebruiken we de boom maar kort, hooguit enkele weken. "Dit kan duurzamer met een langer leven voor een boom", aldus Willem Jakobs. Hij startte daarvoor een burgerinitiatief om kerstbomen in Arnhem en omstreken een langer leven te geven. De actie smaakte naar meer, al is het vooral niet gemakkelijk een goede bestemming te vinden.


Rondom het station in Arnhem zijn tal van braakliggende terreinen met grond waar kerstbomen goed kunnen groeien. Sommige locaties wachten al meer dan 15 jaar op een invulling. Wanneer deze locaties benut worden voor het laten groeien en herplanten van kerstbomen, geeft dat direct al een positieve bijdrage op de groenbeleving van de stad en hebben een goed effect op de klimaatdoelstellingen. Zelfs wanneer deze bomen eruit moeten voor de bouw van vastgoed heeft het tijdelijk gebruik van de locatie een betere invulling gehad.


In nummer 3 van Straatbeeld diein juni verschijnt leest u het gehele artikel van Maarten Bosman. Wilt u dit nummer ontvangen? Word dan nu lid. 

Deel dit artikel