Nieuws

Hoogvlieters ontwerpen buurttuin MFA Villa Vonk

Omwonenden van MFA Villa Vonk kunnen ontwerpen indienen voor een buurttuin op de openbare groenstrook voor het gebouw in Hoogvliet.  Het winnende ontwerp moet aantrekkelijk, bruikbaar en makkelijk te onderhouden zijn en wordt uiteindelijk daadwerkelijk gerealiseerd.

Hoogvlieters ontwerpen buurttuin MFA Villa Vonk

Villa Buurttuin naar eigen ontwerp


Villa Vonk is een fraaie MFA met een mooi plein, maar het groen aan de voorkant moet fraaier, vinden omwonenden. De Hoogvlieters mogen daarom zelf een buurttuin gaan ontwerpen voor de plek. Buurtbewoners zijn uitgenodigd om zelf te komen kijken naar de groenstrook bij MFA Villa Vonk aan de Othelloweg 8 en de Villa Buurttuin te ontwerpen. Tekeningen en ideeën kunnen tot 12 november worden gemaild of persoonlijk worden langsgebracht. Daar zijn zelfs prijzen mee te winnen.

Voorwaarden realisatie


Het uiteindelijke ontwerp moet aan drie voorwaarden voldoen. Allereerst moet het er aantrekkelijk uitzien en bij het gebouw passen. Het moet bruikbaar zijn voor zowel de leerlingen en bezoekers van Villa Vonk als de wijk, en ten slotte moet het gemakkelijk te onderhouden zijn.

Realisatie


Alle ontwerpen worden beoordeeld door Tim Kok Hoveniers, een bedrijf dat zich geregeld inzet voor maatschappelijke initiatieven, vrijwilligersprojecten en goede doelen. Voor het onderhoud van de Villa Buurttuin wil het bedrijf samenwerken met de Pameijerstichting, Praktijkcollege Accent, Maatschappelijk Herstel en Hoogvlieters met groene vingers. Vanuit de bewoners is Marieta Koerten bij het project betrokken. 

Het winnende ontwerp wordt op 17 november tijdens de Participarade bekend gemaakt.

Bron: De Weekkrant
Foto: Luuk Kramer

 

Deel dit artikel