Nieuws

Samen houden we Nederland schoon

Op 23 maart maakt heel Nederland de buitenruimte gezamenlijk afvalvrij tijdens de Landelijke Opschoondag. Met allerlei grote en kleine acties zetten niet alleen bewoners, maar ook bedrijven zich hiervoor in.

Landelijke Opschoondag is het perfecte moment voor bedrijven hun zichtbaarheid te vergroten door het organiseren van unieke en opvallende opruimacties. De laatste jaren is het aantal deelnemers sterk toegenomen. Zo werd in 2018 een recordaantal schoonmaakinitiatieven aangemeld. Bij ruim 2500 acties hielpen in totaal meer dan 133.000 vrijwilligers mee. Daarnaast was een toename op te merken in het aantal deelnemende bedrijven.

Ook bedrijven doen mee

“We merken dat steeds meer bedrijven enthousiast zijn en actief meedoen aan de Landelijke Opschoondag”, vertelt Helene van Zutphen, directeur van NederlandSchoon. “Het opruimen van de buitenruimte in de buurt van de werklocatie heeft natuurlijk meer voordelen dan enkel een schone omgeving. Het is de uitgelezen kans voor werknemer en werkgever om even uit de werksfeer te stappen, de onderlinge band te versterken en de buurt beter te leren kennen. Daarbij speel je jezelf als ondernemer op een positieve manier in de kijker. Mooie lokale en regionale initiatieven blijven immers niet onopgemerkt.”

Deel dit artikel