Nieuws

Limburgse puist verandert in een rustiek stadspark

Het Mgr. Goumansplein is een dikke puist in het recentelijk opgeknapte winkelcentrumgebied van Venray. Een stadspark moet het plein en het aangrenzende oude kerkhof een metamorfose van jewelste geven.

Na het opknappen van de openbare ruimte van het winkelcentrumgebied is pijnlijk duidelijk geworden hoe lelijk het Mgr. Goumansplein eigenlijk is. “”Het aanpalende oude kerkhof en de Grote Kerk krijgen daarmee niet de aandacht die ze verdienen”, vertelt Johan Coenders, stedenbouwkundige voor de gemeente Venray.

 

De gemeente heeft daarom het plan opgevat om de ruimte voor de ingang van de Grote Kerk te renoveren en het veld naast de kerk om te toveren tot een stadspark. “Met het realiseren van het nieuwe museum Borggraaf paviljoen en het opknappen van de hoek met de Marktstraat en het Mgr. Goumansplein ontstaat de kans om het grasveld om te vormen toch een heus stadspark.”

Ingetogen

Naast een ingetogen gebied met monumentjes en herdenkingsplekken komen er wandelpaden, rustieke bankjes en een natuurlijk podium voor kleine optredens. “Ook wordt het groen verfraaid en uitgebreid en er komt een eenvoudige natuurlijk speelvoorziening voor de kleintjes”, vertelt Coenders.

 

Met de aanleg van het stadspark hoopt de gemeente het gebied een hogere belevingswaarde te geven. “Het stadspark wordt een groene plek midden in het centrum, waar het voor alle burgers en bezoekers van Venray goed toeven is.”

 


Gemeente Venray ©

Deel dit artikel