Nieuws

Arnhem verrijkt met duizend bomen

Op woensdag 13 maart plant wethouder Cathelijne Bouwkamp van gemeente Arnhem, samen met leerlingen van de Jozef Sartoschool, ruim 650 bomen en 700 struiken in park Sacre Coeur.

Ook is op 13 maart de officieuze start van een project waarbij inwoners kans maken op een boom of nestkast van de gemeente. Via dit project moeten er nog zo'n 350 bomen bij komen dit jaar. Wethouder Cathelijne Bovenkamp over het project: "Inwoners van Arnhem vinden bomen erg belangrijk. Dat is niet verwonderlijk, want Arnhem is een groene stad", vervolgt ze. "Dit jaar planten we daarom weer vele jonge bomen die kunnen uitgroeien tot volwassen exemplaren. Als extra impuls voor onze bomen starten we een project waarbij op zogenaamde 'hitteplekken' in onze stad Arnhemmers een cadeau kunnen krijgen. Juist op die plekken zorgen bomen op warme zomerdagen voor schaduw en verkoeling."


Het planten is in steden een effectief middel gebleken om hitte te bestrijden, schrijft de gemeente Arnhem. Gezien het feit dat zo'n 80 procent van de ruimte in het stedelijk gebied onder particulier bezit valt, wil de gemeente bomen op particuliere grond stimuleren.


Daarnaast wil de gemeente extra plekken creëren voor vogels om te kunnen schuilen en nestelen. Daarmee ontstond het idee om vogelhuisjes op hitteplekken cadeau te doen aan inwoners. De exacte voorwaarden om in aanmerking te komen, worden op dit moment uitgewerkt. Het gaat in ieder geval om Arnhemmers die in de rode en oranje bestempelde gebieden wonen, zoals aangegeven op de hittekaart van Arnhem

Deel dit artikel