Nieuws

Ministerie van EZ stimuleert duurzaam openbaar groen

Staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Economische Zaken gaat zich hard maken voor het gebruik van inheemse planten en meer duurzame materialen. 

Ministerie van EZ stimuleert duurzaam openbaar groen

 

Green Deal

Samen met de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld, de branchevereniging voor professionals in het groen (VHG) en NL Greenlabel sloot ze de Green Deal ‘Levende Duurzame Buitenruimtes’

Madurodam

Dijksma gaf zelf het goede voorbeeld door samen met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra in Madurodam het dak van een nieuwbouwwoning te beplanten met sedum, een duurzame vetplant. Het beplanten van daken is een voorbeeld van hoe je kunt bijdragen aan het vergroenen van Nederland. En het is goed voor de biodiversiteit, waterafvoer en dient ook nog als isolatie.

Meetbaar

De deal sluit aan op eerder door NL Greenlabel verkregen Green Deal voor het inzichtelijk maken van de integrale duurzaamheid van producten en materialen  die in  de buitenruimte zijn toe te passen. De verschillende partijen gaan samenwerken om het Paspoort Levende Duurzame Buitenruimte te ontwikkelen. Daarmee kan de duurzaamheid van tuinen, parken en overig groen meetbaar worden gemaakt. Ook willen de partijen particulieren, professionals en overheden meer bewust maken van de meerwaarde van het toepassen van duurzame materialen en inheemse beplanting en ze aanzetten tot het toepassen daarvan.

 

 

Deel dit artikel