Nieuws

Vergroening Tilburg Oude Stad

Tilburg gaat in stadsdeel Oude Stad verder met de vergroening en start daarom in de omgeving van de Gasthuisring een pilot om lantaarnpalen aan te kleden met groen en gevelgroen. Omdat ook het Rozenplein in de wijk Loven-Besterd extra groen kan gebruiken, gaat de gemeente hierover in overleg met de bewoners.

Vergroening Tilburg Oude Stad

Fijnstof


Uit reacties van bewoners en wijkraden blijkt dat aan verdere vergroening ook de komende jaren nog behoefte is. Buurten met weinig groen of een lage tevredenheid van bewoners over het aanwezige groen en locaties met veel fijnstof, zoals de ringbanen, krijgen voorrang. In het Groeseindpark en op het Rosmolenplein worden bloembollen geplant. In delen van de middenberm van de Ringbaan-Oost en Ringbaan-Noord wordt gras gezaaid. Welke acties en projecten in 2013 en 2014 nog meer gerealiseerd zullen worden, is nog niet bekend.

Stadstuin


De afgelopen twee jaar werden er al enkele vergroeningsacties in de Oude Stad gehouden. Zo werd extra groen op de speelplek van basisschool De Cocon aangepland en werd gestart met de voorbereidingen voor de aanleg van de stadstuin Theresia. Via het project 'Bomen voor Scholen' hebben vijftien vijftien basisscholen in de Oude Stad een boom cadeau gekregen om de omgeving van de school op te fleuren.

Temperatuur


Door meer groen te planten in een gebied met veel gebouwen, gaat de gemiddelde temperatuur in de wijk naar beneden. Om ervoor te zorgen dat het groen in de wijk ook goed aansluit bij de wensen, gaat de gemeente vooraf in overleg met de bewoners. Na dit overleg komt pas een concreet plan op tafel.


Verdeling wijken


Stadsdeel Oude stad bestaat uit de volgende wijken: Goirke-Hasselt, Theresia, Bouwmeesterbuurt, Groeseind-Hoefstraat, Loven-Besterd, Noordhoek, Armhoef, Hoogvenne, Jeruzalem, St. Anna, Korvel, Trouwlaan/Uitvindersbuurt, Oerle, Broekhoven, Fatima en Groenewoud.

 

 

 

Deel dit artikel