Nieuws

Waterfun zorgt voor complete speelbeleving in Fijnaart

In Fijnaart is onlangs de laatste hand gelegd aan het plan rondom de speelplek locatie Zilvermeeuw, door de aanleg van een hardhouten vlonder bij de waterpartij. Deze waterpartij is hiermee onderdeel geworden van de complete speel- , beleef- en beweegplek.

In een tijdsbestek van ongeveer een jaar is in opdracht van de gemeente Moerdijk het gehele terrein aangepakt door BOERplay & VISSERgroen. Water- en zandspel, ontmoeten, balanceren, fitness, jeu de boules, klimmen & klauteren, groenbeleving en waterbeheer zijn met elkaar verweven. Er is een verbinding tot stand gekomen tussen deze verschillende functies, waardoor een multifunctionele plek is ontstaan voor spelen & bewegen voor jong en oud.

Fijnaart WaterProof

In Fijnaart is men bekend met wateroverlast. In het ontwerp van de speelplek is dan ook een verbinding gelegd tussen het waterrijke gebied en het project ‘Fijnaart WaterProof’. Er zijn allerlei elementen verwerkt om wateroverlast te beperken. En juist gebruik te maken van het water voor speelse oplossingen. Zo is een wadi onderdeel geworden van de speelplek door hier spannende balanceertoestellen en spiderstones overeen te plaatsen.

Duurzaam hardhout

Na de aanleg van de speel- en sportplek, de jeu de boulesbaan en het straatmeubilair, is in de laatste fase van dit project een vlonder van Azobé hardhout aangelegd bij de naastgelegen waterpartij. Op deze wijze wordt het water en het groen op een veilige manier toegankelijk gemaakt. Door gebruik van duurzaam hardhout kan hier voor lange tijd heerlijk van de natuurlijke omgeving worden genoten.

Het nieuwe speelterrein is in nauwe samenwerking met de bewoners tot stand gekomen. 

 

Deel dit artikel