Nieuws

Europese klimaatdoelen binnen handbereik

Doordat Nederland hard werkt aan de luchtkwaliteit in binnensteden, kunnen dit jaar nog de Europese doelen voor een gezond klimaat worden bereikt. Dit is gebleken uit een voorlopige prognose. Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) stelt 10 miljoen euro beschikbaar om de maatregelen rondom de klimaatdoelen daadwerkelijk te kunnen halen.

De gestelde maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de doelen gehaald worden, worden binnenkort toegevoegd aan het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit, schrijft De Openbare Ruimte. De maatregelen worden in eerste instantie uitgevoerd in de steden Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Arnhem.

Enkele nieuwe maatregelen houden in dat er minder verkeer is vanwege de Maastunnelcorridor in Rotterdam en elektrische taxi’s in Amsterdam die daarvoor tevens subsidie ontvangen. Ook wordt er aandacht besteed aan overschrijdingen in en rond veehouderijen. De gemeenten Someren en Nederweert krijgen van de staatssecretaris extra aandacht om de knelpunten zo snel mogelijk op te lossen. 

Deel dit artikel