Nieuws

Clever Green Solution concept in Enschede

Recent werden er bomen geplant op het Drienerloplein te Enschede. Dit project werd volgens het ‘Clever Green Solutions’ concept uitgevoerd: een SMART managementprincipe waarmee vastgestelde doelstellingen gegarandeerd behaald worden.

Clever Green Solution concept in Enschede

Clever Green Solutions


Clever Green Solutions werkt via een SMART managementprincipe: Specifiek, Meetbaar, Actiegericht, Realistisch en Tijdsgebonden. Voor het planten van nieuw groen worden duidelijke, specifieke doelstellingen geformuleerd (S). Clever Green Solutions geeft garantie voor de groei van het groen, deze garantie is meetbaar (M) en wordt gecontroleerd en inzichtelijk gemaakt tijdens een monitoring. Daarnaast worden er duidelijke afspraken gemaakt over de actiegerichtheid (A) ten aanzien van aanleg en onderhoud. De doelstelling is realistisch (R) en haalbaar binnen het vooraf overeengekomen aantal jaren (T). Door dit managementprincipe worden klanten verzekerd van het behalen van de vastgestelde doelstelling, zij het fysieke kenmerken of milieudoelstellingen.

Concept in Enschede


Van den Berk leverde de bomen, Van Ginkel plantte de bomen en verzorgt de nazorg, het onderhoud en het monitoren. Beide firma’s staan garant voor het aanslaan en hergroei, maar garanderen ook een vooraf afgesproken en vastgelegde toename van stamdikte, hoogte en kroonomvang. Dat maakt het Clever concept uniek, de opdrachtgever weet exact wat hij na vijf jaar mag verwachten van de boom, loopt weinig risico en is verzekert van kwaliteit, ook op de langere termijn.


Verschillende bomen geplant


Voor dit project in Enschede zijn vorige week o.a. Quercus palustris, meerstammige platanen, Gleditsia triacanthos ‘Skyline’, Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’ en Ailanthus alissima aangeplant. In juni zal een tweede deel bomen, inmiddels gerooid en met kokoskluit weggezet, worden aangeplant.

Kijk hier voor meer informatie over Clever Green Solutions.

 

 

 

Deel dit artikel