Nieuws

Gevaarlijke doorgaande weg in Doezum krijgt eindelijk herinrichting

Na een periode van jaren gaat de langgekoesterde wens in Doezum eindelijk in vervulling. Er komt een herconstructie van de Provincialeweg.

Jarenlang is er door de dorpsbewoners op aangedrongen om de Provincialeweg veiliger te maken, schrijft RTV Noord. Per dag maken honderden voertuigen gebruik van de weg, die werd ervaren als gevaarlijk. Jan Saathof van gemeente Doezum is blij dat er nu eindelijk iets aan gedaan gaat worden: "We hebben er met de commissie in het dorp veel energie in gestoken. Het is mooi om te zien dat deze inzet nu ruimschoots beloond wordt."


De Provincialeweg loopt dwars door het dorp en wordt dus door verschillende typen weggebruikers gebruikt: fietsers, auto's, vrachtwagens en landbouwverkeer rijden allemaal over hetzelfde asfalt. Het wordt door de dorpsbewoners als rommelig en gevaarlijk ervaren.

Nieuwe situatie

In de nieuwe situatie komt er onder meer een fietspad, die van de hoofdrijbaan wordt gescheiden. Tussen het fietspad en de hoofdrijbaan komt een heg, die de scheiding aangeeft. Hierdoor moet het allemaal een stuk veiliger worden. In de oude, huidige situatie, houdt het fietspad op aan het begin van de bebouwde kom. Na de herinrichting zal het fietspad helemaal doorlopen tot het eind van het dorp. 


Als alles goed verloopt, zullen de wegwerkzaamheden nog voor de zomervakantie van start gaan. 

Deel dit artikel