Nieuwe LightScout signaleert defecte verlichting

woensdag 26 oktober 2016
timer 3 min
Luminext introduceert de nieuwe gepatenteerde LightScout technologie op de Dag van de Openbare Ruimte. Deze innovatieve op LoRa gebaseerde oplossing laat de beheerder weten of het licht brandt. Hiermee is het tijdrovende live schouwen van conventionele openbare verlichting verleden tijd. De beheerder krijgt op zijn computer automatisch bericht van de defecte lamp en kan de reparatie snel in gang zetten. Met tevreden inwoners als resultaat.

Gemeenten die niet beschikken over een telemanagement systeem voor het beheren en aansturen van de openbare verlichting, besteden jaarlijks vele kostbare uren aan het controleren van de openbare verlichting. Dit gebeurt meestal traditioneel; door in de wijken rond te rijden en te observeren. Met de introductie van de nieuwe gepatenteerde LightScout technologie is dat niet meer nodig.De eenvoudigste manier om op afstand defecte verlichting te signaleren.


Geen investeringen

Door de introductie van de LightScout technologie kunnen gemeenten de investeringen voor een uitgebreid telemanagement systeem uitstellen en toch profiteren van het op afstand signaleren van defecte verlichting. Onderin elke mast wordt de Luminext LightScout Scanner geplaatst, die automatisch controleert of de verlichting brandt of niet. De nieuwe apparatuur stuurt de meetresultaten vervolgens via de LoRa Gateway naar uw computer. 

 
Inzicht in het areaal met Luminizer LightScout software 

Met behulp van de bijbehorende Luminizer LightScout software ziet de beheerder op zijn PC precies welke lamp defect is. Vervolgens kan hij inwoners pro-actief inlichten en zo klachten voorkomen. Ook kan hij de reparatie snel in gang zetten en op deze manier zorgen voor meer veiligheid op straat en een comfortabele leefomgeving. 
 

Efficiënt werkordermanagement en assetmanagement

Wie gebruik maakt van deze nieuwe Luminizer Lightscout software, heeft ook de beschikking over de complete Luminizer WorkControl modules voor efficiënt werkordermanagement en assetmanagement. Met deze beheermodules worden opdrachten aan de aannemer gegeven voor herstelwerkzaamheden, inclusief de daarbij benodigde asset informatie. De monteur gaat meteen met de juiste onderdelen op pad en dat bespaart tijd. Met de werkordermodule kunnen bovendien de activiteiten van de onderhoudsaannemer op afstand worden gevolgd. Op locatie houdt de monteur de beheerder en aannemer op de hoogte over de voortgang van de reparatie via de app op zijn iPad.

 

Henk Walraven, directeur van Luminext denkt met deze nieuwe oplossing voor het signaleren van defecte verlichting het antwoord te bieden op de vraag van veel gemeenten. Walraven: “Gemeenten die nog geen dynamische verlichting hebben en toch efficiënter willen werken, zijn zeer bij gebaat met deze technologie. Klachten van inwoners over defecte verlichting kunnen zo op een relatief eenvoudige manier worden voorkomen. De LightScout technologie geeft de gemeente de maximale controle en inzicht in het areaal en dat je de software gemakkelijk kunt uitbreiden zodra je daaraan toe bent, is natuurlijk heel fijn. De ontwikkelingen gaan zo snel.”


Luminizer groeit mee

Zodra een gemeente besluit dynamische verlichting te installeren, kan de software worden uitgebreid met de extra Luminizer SmartLight functionaliteiten voor het aansturen op afstand. Gemeenten die sensoren willen gebruiken voor het verzamelen van data en voor het aansturen van objecten en informatiestromen om de leefomgeving aantrekkelijker en veiliger wilt maken, kiest voor Luminizer SmartCity. Dit is het complete platform voor 100% controle over de slimme stad.


Inspiratie Award

Deze productinnovatie van Luminext is één van de inzendingen voor de Inspiratie Award 2016 die op het Ruimte en Licht Festival wordt uitgereikt. Benieuwd naar de andere inzendingen? Houdt dan de site van Ruimte en Licht in de gaten!

Meer artikelen met dit thema

Webinar slimme openbare verlichting

10 mei om 11:03 uurtimer2 min
Ontdek hoe verschillende beleidsdoelen sneller worden behaald met slimme openbare verlichting.
Lees verder »

Onderzoek Diversitree toont zin van stedelijke boomdiversiteit

28 apr om 08:00 uurtimer3 min
Hoe meer diversiteit in boomsoorten in een stad, hoe beter bestand het boomnetwerk is. Deze stelling is deels waar…
Lees verder »

Tienduizend leerlingen uit Amstelveen krijgen een boompje

23 apr om 08:00 uurtimer3 min
Alle basisschoolleerlingen in Amstelveen hebben een boompje gekregen voor in de tuin of op het balkon. Met de…
Lees verder »

Noord-Holland vervangt alle openbare verlichting door ledverlichting

19 apr om 08:00 uurtimer2 min
De provincie Noord-Holland vervangt de komende jaren al haar openbare verlichting door ledverlichting. "Om de CO2-…
Lees verder »

Themabijeenkomst Omgevingsgericht Lichtontwerp

19 apr om 08:00 uurtimer3 min
Bij het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte wordt openbare verlichting lang niet altijd vanaf het…
Lees verder »

Iedere boom in de gemeente Groningen heeft eigen beheerplan

8 apr om 08:00 uurtimer2 min
Boominspectie is essentieel voor veiligheid en lang leven, zo vinden ze in de gemeente Groningen. Iedere boom in…
Lees verder »

Publicatie brengt lichtambities voor stations in kaart

6 apr om 08:00 uurtimer2 min
In de publicatie Nieuw Licht op Stations omschrijven NS Stations, ProRail en Bureau Spoor­bouwmeester hun ambities…
Lees verder »

Flexibel, comfortabel én een enorme blaaskracht

29 mrt om 00:00 uurtimer2 min
Professionals hebben robuuste, duurzame machines nodig om bladeren, groenafval of zwerfvuil te verwijderen.…
Lees verder »