Project

Governors Island: Van militaire basis tot iconische bestemming New York

Deze week vindt in New York de opening plaats van The Hills, een nieuw park van 2,5 hectare op Governors Island. Het park biedt ruimte aan glijbanen, kunstobjecten en een adembenemend uitzicht over de haven en de skyline van New York.

Het park bestaat uit vier heuvels, variërend in hoogte van 8 tot 21 meter. Vanaf hier heeft de bezoeker een panoramisch uitzicht over de haven. De opening van The Hills is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van Governors Island. Dit gebied transformeert van een verlaten militaire basis naar een iconische bestemming voor New Yorkers én bezoekers van de metropool.


Klimaatbestendig

The Hills is mede ontworpen door West 8 uit Rotterdam. De heuvels zijn gemaakt van gerecycled sloopafval en bedekt met groen in de vorm van bomen, struiken en gras.Het openbaar groen heeft geen last van brak grondwater. De heuvels zijn tevens klimaatbestendig: de nieuwe aanplant en de waterdoorlatende verharding verminderen de afvoer van regenwater en het risico op erosie. Het overtollige water wordt verzameld voor irrigate.


Vier heuvels

De vier heuvels hebben elk een eigen karakter en hoogte. Grassy Hill  is, zoals de naam al doet vermoeden, een zachte met gras begroeide helling van 8 meter hoog en biedt uitzicht op de skyline van Manhattan. Slide Hill   is 11 meter hoog en staat aan de basis van vier glijbanen, waaronder de langste glijbaan van New York. 1 meter hoger is Discovery Hill, hier is het beeldhouwwerk Cabin geplaatst. De hoogste heuvel is Outlook Hill waar men via glooiende paden op kan klimmen. Eenmaal op de top, op 22 meter hoogte, is het uitzicht over de haven van New York, het Vrijheidsbeeld en de skyline van Manhattan, Brooklyn en Jersey City adembenemend.


Governors Island

The Hills zijn de meest recente toevoeging aan het Governors Island. In 2014 werd al 12 hectare voor het publiek opengesteld waaronder Liggett Terrace , een plein van 2.5 hectare, met seizoensgebonden beplanting, stoelen, horeca-stalletjes, en een doolhof; Hangmat Grove , een zonnige ruimte van 4 hectare, met 1.500 nieuwe bomen, speelplekken en 50 hangmatten; en de Play Lawn , 5.5 hectare, voor spel en ontspanning, bestaande uit twee natuurlijke speelvelden voor softbal en een kleiner veld voor Little League honkbal.


Adriaan Geuze op Dag van de Openbare Ruimte

Directeur Adriaan Geuze van West 8 is één van de keynote speakers op de Dag van de Openbare Ruimte, op 28 en 29 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Geuze zal op donderdag 29 september om 14.00 uur spreken op het hoofdpodium van de Dag van de Openbare Ruimte. Deze vakbeurs is gratis toegankelijk. Registreer u nu op http://www.openbareruimte.nl

 

Deel dit artikel