Project

Open Pillars voor eerste mediacentrum Scandinavië

Media City Bergen heeft Bergen (Noorwegen) op de kaart gezet als mediacentrum van Scandinavië. Geometrische vormen en contrasten in zwart-wit bieden een expressieve en toch neutrale achtergrond voor de producties die op de gevel worden getoond. Open Pillars van Streetlife versterken het architectuurconcept in de door Smedsvig Landskaparkitekter ontworpen buitenruimte.

Media City Bergen is met 45.000m² het grootste en hoogste gebouw in het centrum van de stad. Het spraakmakende gebouw ontworpen door MAD Arkitekter is het hoofdkwartier van meer dan honderd media- en techbedrijven met samen 1.200 medewerkers. De octogonale vormen van het Media Center zijn de basis van de ontwerpen voor zowel het gebouw als de buitenruimte. Het bouwwerk uit de vroege jaren ’80 bestaat uit drie achthoekige torens. De structuur van deze torens is hergebruikt voor het nieuwe complex. De geometrische vormen werken door in het interieur en de buitenruimte.

 

Het Odd Frantzens Plass ligt tussen Media City Bergen en de Scheepvaartschool in. Het is een toegangsplein dat niet alleen als verkeersruimte dient, maar ook als verblijfsplaats. De bestrating is licht en voorzien van contrasterende driehoeken die de vormen van het gebouw spiegelen. De driehoekige Open Pillar past perfect in de gekozen vormentaal.

 

Het opengewerkte patroon biedt houvast aan klimplanten, waardoor verticaal groen met een zeer klein vloeroppervlak in elke open ruimte geïntroduceerd kan worden. De 6 meter hoge ranke kolommen worden aantrekkelijke wintergroene elementen die weinig schaduw werpen. De Open Pillars zijn voor dit project voor het eerst uitgevoerd in een witte coating waardoor het patroon mooi uitkomt in contrast met de donkere plint van het gebouw.

 

De Open Pillars in Bergen zijn voorzien van ledverlichting waardoor ze ’s avonds een prettig sferisch licht verspreiden. De markante objecten uit de collectie Straatmeubilair van Streetlife zijn echte blikvangers die met een klein oppervlak een grote indruk kunnen maken. De Pillars worden vaak toegepast als monumentale elementen, routeaanduiding, lichtobject of zelfs als verticale tuin. Ze zijn leverbaar in CorTen- of gepoedercoat staal, in 4 of 6 meter hoogte en LED-Ready.

 

Andere recent opgeleverde projecten met Streetlife Open Pillars bevinden zich bijvoorbeeld in Miami (FL-USA), Alingsås (SE), Genève (CH) en Pori (FI). Voor een compleet overzicht van de collecties Straatmeubilair, Boomproducten en Bruggen & Steigers kijkt u op de website; www.streetlife.nl

Deel dit artikel