Project

Licht op station Alkmaar

Alkmaar heeft het stationsgebied flink onder handen genomen. Aan Strukton Worksphere en architect Venhoeven is gevraagd om een nieuw station te ontwerpen en te bouwen. De gemeente heeft zelf een plan gemaakt voor de herinrichting van de buitenruimte. Modernista nam de verlichting van de buitenruimte voor haar rekening.

Prorail, NS en de gemeente Alkmaar waren de opdrachtgevers voor het station en de stationsomgeving. De nieuwe inrichting en het nieuwe station zorgen voor een comfortable, toegankelijke omgeving die de parkachtige noordzijde van het station verbindt met de stedelijke zuidzijde.

 

Aan beide zijden van het station zijn hoge masten geplaatst met daarop een aantal SHOT LED schijnwerpers van Lamp Lighting. De gemeente is in samenwerking met Joeri Wassink van NEOVL tot dit ontwerp gekomen. Het aantal objecten op het maaiveld is minimaal door te kiezen voor hoge masten met schijnwerpers. Door de schijnwerpers slim te richten en door de keuze qua lichtbundel is er een zeer gelijkmatig lichtbeeld ontstaan, hetgeen de (sociale) veiligheid in de omgeving ten goede komt.

 

Het buitenverlichtingspakket van Lamp Lighting wordt sinds 2010 exclusief door Modernista vertegenwoordigd op de Nederlandse markt.   

Deel dit artikel