Project

Flexibele inrichting voor Universiteit Leipzig

Het is voorjaar, de zon schijnt, vogels fluiten, het groen lijkt uitbundiger dan ooit, iedereen is buiten. Studenten bevolken de pleinen en parken in de stad. In Leipzig nemen de studenten dit voorjaar het vernieuwde binnenplein van Campus Augustusplatz in gebruik. De door Streetlife speciaal ontwikkelde Mobile Green Isle Modules en Surf Modules hebben een enorme aantrekkingskracht. De combinatie van de surf- en plantmodules zorgt voor een gebalanceerd plein waar studenten even bijkomen tussen de colleges.

De op één na oudste universiteit van Duitsland heeft een rijke, 450 jaar oude botanische traditie met haar Hortus Medicus. Dat groen een belangrijke rol zou krijgen in de nieuw te ontwikkelen buitenruimte is daarom bijna onvermijdelijk te noemen. De buitenruimte voor de universiteit werd beoordeeld als kil en steriel met veel beton, geen uitnodigende plek voor pauzes of evenementen. Daarbij was er de wens van de universiteit om het plein flexibel te kunnen gebruiken.

 

Streetlife is gevraagd te helpen met het vormgeven van het verouderde binnenhof. Uit gesprekken tussen de Universität Leipzig en de architect advisor van Streetlife is het idee ontstaan voor een product dat precies past bij de wensen en eisen voor het plein. De Mobile Green Isles (MGI) uit de bestaande collectie van Streelife vormden een goed startpunt voor de invulling van deze ruimte. Hiertoe heeft Streetlife als aanvulling op het MGI systeem de Surf Module ontwikkeld waarmee een speelser element aan het programma is toegevoegd. De MGI zijn, zoals de naam al weggeeft, mobiele modules met een golvend zitvlak.

 

De Mobile Green Isle Modules zijn een groep producten die zich kenmerkt door de flexibiliteit die ze bieden om de opstellingen aan te passen of te verplaatsen voor evenementen. De units worden geplaatst op een stabiele Streetrail® die een goede uitlijning waarborgt. Met een heftruck worden de elementen eenvoudig en snel verplaatst.

 

De Surf modules zijn er in verschillende uitvoeringen, de 2D gevormde modules zijn er in korte en lange golven, daarnaast zijn er de 3D gevormde golven. De Mobile Green Surf Isle Modules zijn opgenomen in de Streetlife Collectie 2018-2019 die deze Juni gelanceerd wordt in de nieuwe collectie catalogus en de geheel vernieuwde Streetlife website, www.streetlife.nl.

 

U kunt bij Streetlife terecht bij een van onze ‘native speaking’ architect advisors voor vragen of meer informatie over producten. Óf als u wil dat wij met u meedenken over een maatwerkoplossing voor uw plan.

Deel dit artikel