Nieuws

Europaplein Renkum: Van desolaat naar levendig

Wat nu nog een triest en desolaat plein is, moet over een paar maanden een levendige ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Na maanden van plannen maken gaat nu eindelijk de schop in het Europaplein in Renkum.


De inwoners van Renkum hebben aangegeven graag een groen plein te willen met ruimte voor activiteiten. Een echte ontmoetingsplek met veel zitgelegenheid, speeltoestellen, bomen rondom het plein en een mooie waterpartij.
 

Franse sfeer

Het eindontwerp van de Wetenschapswinkel van de Wageningen Universiteit is het resultaat van diverse bijeenkomsten met omwonenden. Bijna 50 procent van de verharding die het plein nu zo kaal maakt verdwijnt en maakt plaats voor gras met veel ruimte voor spelen en ontmoeten. Er worden ruim twintig platanen geplaatst die voor een Franse sfeer gaan zorgen. Bovendien wordt een aantal zitelementen toegevoegd en een mooie waterpartij. 
 

Speelweide

In het ontwerp zijn veel verschillende plekken met een eigen karakter te vinden. De speelplek naast de bibliotheek is fors uitgebreid en vormt een echte speelweide. Ook de markt krijgt een plek op het Europaplein, daar wordt in de uitvoering rekening mee gehouden.


Naar verwachting zal de openig van het vernieuwde plein op 24 april zijn. Hierdoor kunnen zowel Koningsdag als de herdenking op 4 mei op het plein plaatsvinden.

Deel dit artikel