Nieuws

Sint Anthonis op weg naar energieneutraal

Met de grootschalige uitrol van duurzame dynamische openbare verlichting zet de gemeente Sint Anthonis een belangrijke stap om energieneutraal te worden. Door de nieuwe LED-verlichting te dimmen als het stil is op straat en alleen te verlichten als er verkeer is, kan ze rekenen op een aanzienlijke energiebesparing.

Energieverbruik monitoren

Het assetbeheer en het onderhoudsmanagement van alle straatlantaarns gebeurt voortaan met de telemanagement software van Luminext. Van dit areaal worden lichtpunten voorzien van de smart lighting technologie van Luminext en Schréder, wat het op afstand dimmen van de verlichting, het monitoren van het energieverbruik en van de werking van de lamp mogelijk maakt. Naast het dimmen van de verlichting om energie te besparen kan de gemeente extra verlichten tijdens evenementen voor meer veiligheid op straat.

Snel herstel van defecte verlichting

De onderhoudsmanagementmodules van de beheer- en besturingssoftware zijn geïntegreerd in het onderhoudssysteem van technisch dienstverlener Dynniq voor optimale gegevensuitwisseling en efficiënte storingsherstelprocessen. 


Martijn Egberts, Dynniq: “Door de goede samenwerking tussen Schréder, Luminext en Dynniq is Sint Anthonis klaar voor de toekomst”.

 

Deel dit artikel