Nieuws

Vereniging van Nederlandse Gemeenten zoekt duurzame ideeën

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en BNG Bank zoeken ondernemers met duurzame ideeën. Goede ideeën, die de gemeentelijke duurzaamheid ondersteunen, maken kans op een lening van honderdduizend euro.

Voorbeelden van duurzame plannen zijn bijvoorbeeld ideeën over de aanpak van afvalstromen, concepten die de transitie naar duurzame energie versnellen of een circulair plan dat nog moeilijk van de grond komt.

Samenwerking tussen gemeenten en ondernemingen

Zestig Nederlandse gemeenten werken in de campagne Gemeenten4GlobalGoals samen. De gemeenten gaan de uitdaging aan om duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te halen. Een derde van de ondernemingen die nu start doen dat vanuit een sociale of ecologische missie. Deze ondernemingen merken echter dat financiering van zulke projecten lastig is. Met Global Social Impact Challenge brengen VNG en de BNG Bank gemeenten en ondernemingen bij elkaar. “We willen graag met zo veel mogelijk ondernemers en gemeenten aan de slag voor een duurzamere toekomst”, zo klinkt het vanuit de VNG.

Inschrijven tot 9 september

Als er een aantal voorrondes zijn geweest, wordt er aan het einde van het jaar een winnaar uitgeroepen. De winnende gemeente krijgt van BNG Bank begeleiding om het plan financieel uitvoerbaar te maken. De VNG geeft aan dat gemeenten niet aangesloten hoeven te zijn bij Gemeenten4GlobalGoals om deel te nemen. Inzenden kan tot en met 9 september via deze link.

Deel dit artikel