Nieuws

Bijna 1,5 ton voor buitenruimte Kampen

De afgebladderde muurschildering aan het Slagersplein in Brunnepe ziet er straks weer picobello uit. Net als het parkje aan de De Bruynstraat in de Flevowijk. Het zijn een paar van de projecten die de gemeente Kampen, samen met de wijk- en dorpsverenigingen, hebben uitgekozen om aan te pakken.

Bijna 1,5 ton voor buitenruimte Kampen


Verbetering


In totaal trekt de gemeente bijna anderhalve ton uit om de verschillende projecten te financieren. De idee├źn voor verbetering van de wijk of dorpskern zijn komen bovendrijven tijdens de jaarlijkse wijkschouw of wijkplatformbijeenkomsten van afgelopen voorjaar.

Aanleg en herinrichting


Zo wordt binnenkort een begin gemaakt met de aanleg van een visplek aan de Esdoornhof in Zuid Bovenbroek in Kampen. Datzelfde geldt voor de herinrichting van het plein bij De Veenhof in Kamperveen. Ook kunnen mensen hier straks een ommetje maken naar Zuideinde. In Grafhorst begint de gemeente een deze dagen met het markeren van de smalste stukken in de Voor-, Achter- en Kerkstraat met gele verf. Het stopverbod moet de doorstroming van verkeer in de oude, smalle dorpsstraten verbeteren. En Kampereiland en Zalk krijgen de gevraagde panna-voetbalkooi. Verder wordt in de wijk De Maten het voetpad van en naar de Schaepmanschool iets uitgebreid.

Duurzame bermverharding


Met het beschikbare wijkbudget wordt verder onder andere gezorgd voor duurzame bermverharding langs wegen in het buitengebied. Hiervoor is een bedrag van 20.000 euro uitgetrokken. Ook de straatverlichting in 's-Heerenbroek en op Kampereiland wordt aangepakt. Verder is er een budget van 15.000 euro voor kleine verkeersmaatregelen op verzoek van bewoners in de wijken en kleine kernen.

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel