Nieuws

Meer openbare toiletten in Amersfoort

Hoge nood in Amersfoort zal nu minder vaak voorkomen. In de Keistad komen namelijk meer openbare toiletten. De motie werd ingediend door D66'er Noëlle Sanders van de gemeenteraad in Amersfoort.

Sanders noemde in haar betoog tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering dat de stad Amersfoort zich voordoet als toegankelijke stad, maar dit op het gebied van openbare toiletvoorzieningen zeker niet het geval is. Het gemeenteraadslid wil dan ook dat er een plan komt om dit probleem aan te pakken, schrijft De Stad Amersfoort. 

Eigen ervaring

Helaas weet Sanders uit eigen ervaring dat hoge nood soms erg vervelend kan zijn. Toen zij in de Keistad naar het toilet wilde, raadpleegde zij de app Hoge Nood. Deze app laat zien waar de dichtstbijzijnde openbare toiletten zich in de omgeving bevinden. Hoewel openbare toiletten zich idealiter binnen een straal van 500 meter bevinden, moest Sanders kilometers lopen voor zij ergens terechtkon. 


Duidelijk moge zijn dat er gepleit is voor méér openbare toiletten. Er moeten niet alleen meer openbare toiletten komen, ook moeten er op meer verschillende locaties toiletten openbaar gemaakt worden, zo pleit ze. Denk bijvoorbeeld aan fietsenstallingen, stations en alle horecagelegenheden.

Boete wegens wildplassen

Het openbare toiletten-tekort haalde vorig jaar al het nieuws toen een vrouw uit Amsterdam een boete kreeg voor wildplassen. In haar verweer stelde de vrouw in kwestie dat er te weinig openbare toiletten aanwezig zijn. 

Deel dit artikel