Project

Dekowood Garden voor daktuinen Holland Park

In het kader van de klimaatadaptatie, de circulaire economie en de toepassing van gerecyclede materialen, zullen we deze thema’s de komende jaren vaker terugzien bij groenprojecten. Onlangs zijn fraaie daktuinen ingericht met onkruidwerende houtsnippers; Dekowood Garden; bij het Holland Park in Diemen.

Uit regionale reststromen loofhout zijn de houtsnippers vervaardigd. Door verkleining, kleuren ( 100% milieuvriendelijk ) en drogen wordt de levensduur van het product verlengd. Door regenval zullen de houtvezels zwaarder worden, de hechtbaarheid worden vergroot zodat van wegwaaien geen sprake zal zijn.


Het natuurlijke en kleurrijke karakter van de houtsnippers maakt van het totale groene daktuinenproject een fraai geheel, bovendien reguleren de houtsnippers het hemelwater zodat afvoersystemen minder snel overbelast raken en neemt de biodiversiteit van de zandbodem toe. Samengevat, in warme zomers minder sproeien en in natte perioden een betere bescherming van de bodemstructuur. Mede door de vakkundigheid en samenwerking met De Koninklijke Van Ginkel Groep is de inrichting en aanleg tot stand gekomen.


De rijksoverheid pleit voor minder verbranding van hout ter behoeve van de energieopwekking waardoor alternatieve toepassingen zoals in tuinen, daken, paden en perken bij uitstek geschikt zijn. De transitie van lineair naar circulair zal vaker in acht worden genomen bij toekomstige besluitvormingen.

Deel dit artikel