Project

BIG plaatst LED-verlicht opblaasbaar paviljoen

In slechts 7 minuten kan dit 180m2 grote paviljoen opgeblazen worden. Architectenbureau Bjarke Ingels Group (BIG) ontwierp de installatie als een mobiel paviljoen dat tevens permanent kan zijn. Om die reden is gekozen voor enorme, schuimrubberen ballonnen.

Het project, genaamd SKUM (Deens voor schuimrubber), werd getoond op drie Deense evenementen. Eén daarvan was het Roskilde Festival 2016. De opdracht was om een permanente installatie te creëren die ook in zijn geheel getransporteerd kan worden.
 

Opblaasbaar kasteel    

“We lieten ons vooral inspireren door opblaasbare kastelen uit onze jeugd,” aldus BIG. “SKUM is een bubbelvormig paviljoen dat gevuld is met lucht van twee windturbines. De constructie is binnen zeven minuten opgeblazen, dus het is een plug-and-play installatie.”


SKUM
© BIG - Bjarke Ingels Group


SKUM maakte zijn debuut als een VIP-bar van het Deense bierbedrijf Tuborg tijdens het Roskilde Festival 2016. Het paviljoen bood een overdekte ruimte van 120m2 waar bezoekers konden ontspannen. Door LED-lampen van diverse kleuren in de ballonnen kwam het geheel in de avonduren tot leven. Het paviljoen heeft door de materiaalkeuze tevens een minimale ecologische voetafdruk.


Het opblaasbare paviljoen is nog te zien op Chart Art Fair in Kopenhagen van 26 tot en met 28 augustus 2016 en daarna in het ARoS Aarhus Kunstmuseum.


SKUM in de avond
© BIG - Bjarke Ingels Group

Deel dit artikel