Project

Sfeervol en stijlvol kegelarmatuur Sky Park

Het Compaen VMBO in Zaanstad heeft aan Studio Marchel-Wim van Dongen gevraagd om het buitenterrein van de school opnieuw te ontwerpen. Voor de verlichting is gekozen voor het armatuur Sky Park van Focus Lighting.

De eisen van de opdrachtgever waren: meer samenhang, meer groen, meer te doen en betere verlichting op het plein. Én de directie van de school wilde niet alleen dat leerlingen trots zijn op wat ze bereiken maar ook trots zijn op waar ze elke dag heen gaan. Een schoolgebouw met alle faciliteiten kan dan niet zonder uitnodigend verblijfsplein.

 

Het nieuwe plein heeft organisch gevormde verhoogde plantvakken van cortenstaal als verbindend element tussen de verschillende gebouwen. Blikvanger van het plein is de apenrots of eigenlijk de apentronen: 2 grote fauteuils van beton met ruimte voor circa 50 leerlingen.

 

Op het plein zijn vijf lichtmasten met bijbehorend armatuur geplaatst. Deze combinatie van een in RAL 7016 gecoate mast van 4 meter en het Sky Park armatuur eveneens afgewerkt in RAL 7016 is zowel stijlvol als robuust. Door de indirecte lichtbron kent het armatuur geen verblinding en dit maakt de verlichting 's avonds even prettig om naar te kijken als overdag.

 

De Sky Park is één van de producten uit het assortiment van de Deense armaturenfabrikant Focus Lighting. Modernista is de exclusieve vertegenwoordiger van deze producent voor de Nederlandse markt.

 

Ontwerpvisie: studio mwvd. Ons licht

Deel dit artikel