Project

Mercatorplein Amsterdam weer 'als nieuw'!

Met ruim 3000m2 is het Mercatorplein niet het kleinste plein in Amsterdam. Het is bestraat met natuursteen en het was aan onderhoud toe. Vooral het voegwerk, dat na een aantal jaar reinigen feitelijk verdwenen was. Gebr. Voets heeft de opdracht gekregen en past GeoRapid toe om weer een veegvaste en stabiliserende voeg te realiseren.

Met ruim 3000m2 is het Mercatorplein niet het kleinste plein in Amsterdam. Het is bestraat met natuursteen en het was aan onderhoud toe. Vooral het voegwerk, dat na een aantal jaar reinigen feitelijk verdwenen was. Gebr. Voets heeft de opdracht gekregen en  past GeoRapid toe om weer een veegvaste, onkruidwerende en stabiliserende voeg te realiseren.

 

Het saneren van pleinen met natuursteen verharding is geen 'koekje van de bakker'. Het vraagt om zorgvuldige voorbereiding. Zowel technisch als qua omgevingsmanagement. Het plein is immers al geruime tijd in gebruik en de diverse gebruikers hebben er zo hun wekelijkse routine opgebouwd. Marktkooplui, horeca exploitanten, bezoekers, ze hebben allemaal baat bij een zo kort mogelijke doorlooptijd en zo min mogelijk overlast.

 

Het werk bestond voor het grootste deel uit voegwerk, maar ook uit het herstellen van de verharding rondom de fontein die danig verzakt was en na plaatsing van een aantal paaltjes ook weer netjes aangewerkt moest worden.

 

Het werk is in overleg met de gemeente Amsterdam in twee grote fases opgedeeld, waarbij telkens een helft van het plein volledig in de hekken ging en de medewerkers van Gebr. Voets zo veel mogelijk ruimte hadden. Met het mooie maartse weer van de afgelopen week is in één week ruim de helft van het plein gevoegd en in de tweede week is het tweede deel gevoegd. Zo is met een doorlooptijd van ca. 3 weken het gehele plein opgeknapt en kan de verharding er met de nieuwe veegvaste en onkruidwerende voegen weer jaren tegen!

Ook geïnteresseerd? www.georapid.nl 

 

De voegvullingsspecialisten van Gebr. Voets voorzien u graag van advies en zorgen graag voor uw (bestaande) verharding!

Deel dit artikel