De toegevoegde waarde van de vakbeurs

woensdag 18 januari 2023
Wat voegt de aanwezigheid op een vakbeurs werkelijk toe voor een exposant? Met welk doel staat hij er, wat haalt-ie eruit en dekken de baten de kosten? We staken ons licht op bij Normec Rei-Lux en spraken na de vakbeurs Openbare Ruimte & Mobiliteit 2022 ‘beursveteraan’ Roderik Span, area sales manager bij het meetbedrijf op het gebied van 3D-stabililiteitsmetingen. “De beurs is een jaarlijkse tweedaagse meet-and-greet met vakbroeders, relaties en alle andere geïnteresseerden uit de wereld van de openbare ruimte. En daardoor een onmisbare informatiebron.” Deze week is Normec van 17 tot en met 20 januari te vinden op de Infratech beurs in Rotterdam.

Bossche Bol en een kop koffie 

Een echte Bossche bol en een kop verse koffie, dat is het eerste wat je krijgt zodra je op de vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit de stand van Normec Rei-Lux bezoekt. Een traditie, dat gastvrije Brabantse onthaal, vertelt Span. “We staan er al meerdere jaren, als eerste met eigen koffie. Onze relaties roepen het ook al, ‘eerst de Bossche Bol’. Even ouwehoeren, elkaar even zien en dan een vervolgafspraak maken. En alles ongedwongen, het is een dagje uit, ook voor de bezoeker.”  

Het is volgens Span ook wat de beurs de beurs maakt. Er is niet echt een directe kwantitatieve doelstelling, het gaat vooral om het ontmoeten. “Hoe is de markt, waar staan we , waar gaat het heen. De beurs is voor ons echt een hele belangrijke bron om die informatie te verzamelen: door onze vakbroeders weer eens lijfelijk te ontmoeten en elkaar op neutraal terrein onder het genot van een kop koffie van informatie voorzien. Als je alle relaties moet langsrijden die je hier in twee dagen spreekt, ben je een veelvoud van de kosten kwijt,” stipt Span alsnog een kwantitatief voordeel aan. 

Normec
De stand van Normec op de vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit 2022

Goede halte voor duurzaamheid 

Normec Rei-Lux is jaarlijks te vinden in de lichtsectie, te midden van de installateurs en leveranciers in die sector. Een voordeel, vindt Span. “Mensen komen gericht naar een bepaalde hal toe, je merkt dat je meer écht geïnteresseerde mensen aan je stand krijgt. Dat verhoogt de waarde voor de bezoeker en de standhouder”, complimenteert hij beursorganisator ExpoProof. “En je loopt ook makkelijk even snel bij je buren binnen.” 

Op de beurs, en in de samenleving, is verduurzaming een hot issue. Als marktleider op het gebied van 3D-stabiliteitsmetingen van vooral lichtmasten maar ook onder andere verkeersregelinstallaties, muurankers en sprtmasten, is Normec voor mensen van gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en adviesbureaus op dat gebied een goede halte. “In de strakkere regels van het energieakkoord richting 2030 passen wij fantastisch.” 

Span vervolgt: “Wij vertellen een gemeenteambtenaar dat, gezien de data die we hebben, de levensduur van lichtmasten op basis van onze metingen op een veilige manier vaak zo’n tien tot vijftien jaar langer is dan voorzien. Dat is uiteraard voor hen interessant, zeker in deze tijd ook omdat de masten duurder worden en circulariteit een belangrijke rol gaat spelen.” 

Signalen oppikken 

Die toegevoegde waarde van Normec geeft Span zijn gasten op de beurs weliswaar ook mee, maar in Utrecht gaat het vooral om “vriendjes maken, te luisteren en informeren wat de plannen en prioriteiten zijn. En dat zijn de aanknopingspunten voor een vervolgafspraak”.  

In Utrecht beleefde Span twee topdagen: “We hebben een flinke toeloop gehad, hebben blije en tevreden mensen bij onze stands gezien, vakgenoten ontmoet en signalen uit de markt opgepikt. Voldoende om mee aan de slag te gaan en verder te werken aan een veilige, duurzame en energiezuinige openbare ruimte.” 
 
Normec-ReiLux 
Den Bosch 
073 6841050 
normecrei-lux.nl 

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Een échte Bossche bol op Vakbeurs Ruimte en Licht

1 jun om 15:53 uur
Een traditie, dat gastvrije Brabantse onthaal. Zodra u de stand van Normec Rei-Lux bezoekt is de eerste vraag: “…
Lees verder »
descriptionArtikel

Hoe krijg je een bedrijvenpark honderd procent circulair?

31 mei om 13:37 uur
Hoewel bedrijventerreinen vaak aan de rand van de stad liggen, zijn het plekken waar inwoners veel tijd…
Lees verder »
descriptionArtikel

Lichtontwerp Atelier wil vakgebied beter op de kaart zetten

24 mei om 08:00 uur

Het Lichtontwerp Atelier van OVLNL wil het vakgebied licht in de openbare ruimte beter op de kaart zetten en…

Lees verder »

Innolumis vindt nieuwe assemblagepartner in Groningen

4 mei om 16:09 uur

Het sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen, iederz, is de nieuwe assemblagepartner van Innolumis…

Lees verder »
descriptionArtikel

Data is goud waard bij beheer openbare verlichting

3 mei om 14:44 uur
Slimme openbare ruimte gaat verder dan stipjes op de kaart zetten en projecten uitzetten. Het begint met de basis…
Lees verder »
descriptionArtikel

Hoe Dongen een circulaire brug kreeg 

2 mei om 14:52 uur
Eind januari 2023 konden de eerste fietsers en voetgangers aan de Sportlaan in Dongen gebruik maken van de nieuwe…
Lees verder »

Unieke service: zero-emissie transport

6 apr om 11:52 uur
Struyk Verwo Infra zet samen met transportpartner BREYTNER/H.N. Post & Zonen een vervolgstap in het…
Lees verder »
descriptionArtikel

Collectief welzijn als sleutel naar klimaatneutraliteit

17 feb om 08:36 uur
Niet winstmaximalisatie maar collectief welzijn staat als doelstelling bovenaan bij baksteenfabrikant Vandersanden…
Lees verder »