De toegevoegde waarde van de vakbeurs

woensdag 18 januari 2023
Wat voegt de aanwezigheid op een vakbeurs werkelijk toe voor een exposant? Met welk doel staat hij er, wat haalt-ie eruit en dekken de baten de kosten? We staken ons licht op bij Normec Rei-Lux en spraken na de vakbeurs Openbare Ruimte & Mobiliteit 2022 ‘beursveteraan’ Roderik Span, area sales manager bij het meetbedrijf op het gebied van 3D-stabililiteitsmetingen. “De beurs is een jaarlijkse tweedaagse meet-and-greet met vakbroeders, relaties en alle andere geïnteresseerden uit de wereld van de openbare ruimte. En daardoor een onmisbare informatiebron.” Deze week is Normec van 17 tot en met 20 januari te vinden op de Infratech beurs in Rotterdam.

Bossche Bol en een kop koffie 

Een echte Bossche bol en een kop verse koffie, dat is het eerste wat je krijgt zodra je op de vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit de stand van Normec Rei-Lux bezoekt. Een traditie, dat gastvrije Brabantse onthaal, vertelt Span. “We staan er al meerdere jaren, als eerste met eigen koffie. Onze relaties roepen het ook al, ‘eerst de Bossche Bol’. Even ouwehoeren, elkaar even zien en dan een vervolgafspraak maken. En alles ongedwongen, het is een dagje uit, ook voor de bezoeker.”  

Het is volgens Span ook wat de beurs de beurs maakt. Er is niet echt een directe kwantitatieve doelstelling, het gaat vooral om het ontmoeten. “Hoe is de markt, waar staan we , waar gaat het heen. De beurs is voor ons echt een hele belangrijke bron om die informatie te verzamelen: door onze vakbroeders weer eens lijfelijk te ontmoeten en elkaar op neutraal terrein onder het genot van een kop koffie van informatie voorzien. Als je alle relaties moet langsrijden die je hier in twee dagen spreekt, ben je een veelvoud van de kosten kwijt,” stipt Span alsnog een kwantitatief voordeel aan. 

Normec
De stand van Normec op de vakbeurs Openbare Ruimte en Mobiliteit 2022

Goede halte voor duurzaamheid 

Normec Rei-Lux is jaarlijks te vinden in de lichtsectie, te midden van de installateurs en leveranciers in die sector. Een voordeel, vindt Span. “Mensen komen gericht naar een bepaalde hal toe, je merkt dat je meer écht geïnteresseerde mensen aan je stand krijgt. Dat verhoogt de waarde voor de bezoeker en de standhouder”, complimenteert hij beursorganisator ExpoProof. “En je loopt ook makkelijk even snel bij je buren binnen.” 

Op de beurs, en in de samenleving, is verduurzaming een hot issue. Als marktleider op het gebied van 3D-stabiliteitsmetingen van vooral lichtmasten maar ook onder andere verkeersregelinstallaties, muurankers en sprtmasten, is Normec voor mensen van gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en adviesbureaus op dat gebied een goede halte. “In de strakkere regels van het energieakkoord richting 2030 passen wij fantastisch.” 

Span vervolgt: “Wij vertellen een gemeenteambtenaar dat, gezien de data die we hebben, de levensduur van lichtmasten op basis van onze metingen op een veilige manier vaak zo’n tien tot vijftien jaar langer is dan voorzien. Dat is uiteraard voor hen interessant, zeker in deze tijd ook omdat de masten duurder worden en circulariteit een belangrijke rol gaat spelen.” 

Signalen oppikken 

Die toegevoegde waarde van Normec geeft Span zijn gasten op de beurs weliswaar ook mee, maar in Utrecht gaat het vooral om “vriendjes maken, te luisteren en informeren wat de plannen en prioriteiten zijn. En dat zijn de aanknopingspunten voor een vervolgafspraak”.  

In Utrecht beleefde Span twee topdagen: “We hebben een flinke toeloop gehad, hebben blije en tevreden mensen bij onze stands gezien, vakgenoten ontmoet en signalen uit de markt opgepikt. Voldoende om mee aan de slag te gaan en verder te werken aan een veilige, duurzame en energiezuinige openbare ruimte.” 
 
Normec-ReiLux 
Den Bosch 
073 6841050 
normecrei-lux.nl 

Meer artikelen met dit thema

Een druk­te van je­wel­ste on­der de grond

26 apr om 14:31 uur

Hoe goed heeft jouw gemeente alle kabels in beeld?

We zien het niet altijd, maar ze zijn er wel. Kabels…

Lees verder »
flash_onNieuws

Eindhoven vervangt asfalt binnenstad voor klinkers

19 apr om 19:41 uur

Eindhoven vervangt bij de herinrichting van de binnenstad de asfaltbestrating van de middenstrook voor gebakken…

Lees verder »
descriptionArtikel

Samen herstellen we de waterkringloop

8 apr om 09:25 uur
Hevige regenbuien en extreme droogte zorgen ervoor dat we steeds beter moeten nadenken over een klimaatbestendige…
Lees verder »
descriptionArtikel

Bewegingssensoren laten gemeente Helmond maximaal besparen

3 apr om 09:57 uur

De gemeente Helmond is al zo’n tien jaar bezig met het ‘verslimmen’ van de openbare ruimte. Op het gebied van…

Lees verder »

Klimaat Expo: Hemelwater afvoeren zonder buizen met de kolkgoot van Nering Bögel

2 apr om 08:52 uur
Op de Nationale Klimaat Expo tonen weer verschillende exposanten hun innovaties om zo hun vakgenoten en -collega's…
Lees verder »
descriptionArtikel

Circulaire waterberging onder asfalt met duurzame keuzes in Oss

26 mrt om 08:49 uur

Het bedrijventerrein Moleneind in Oss ondergaat een opmerkelijke metamorfose richting duurzaamheid. De…

Lees verder »
flash_onNieuws

Zó maak je impact in je eigen gemeente

25 mrt om 09:41 uur

Wil jij ook je gemeente mooier, groener en slimmer maken? Kom naar de kennissessie van Signify op 16 april in…

Lees verder »
flash_onNieuws

Oud asfalt ter plekke omzetten in nieuw asfalt met de Asphalt Recycling Train

22 mrt om 13:37 uur

Rijkswaterstaat voert sinds kort een proef uit met de ‘Asphalt Recycling Train’ (ART). Deze machine ‘eet’ oud…

Lees verder »