Nieuws

Speelplekken en terrassen kunnen Putten boost geven

Het centrum van het Veluwse Putten heeft meer speelruimte en terrassen nodig om aantrekkelijk te blijven. Dat is de opvatting van Ciska Buhren, van adviesbureau Buhren en Van Deventer.

Het onderzoek is tot stand gekomen nadat winkeliersvereniging WCP Buhren vroeg mee te denken over het opwaarderen van het Puttens centrum, schrijft de Stentor. Buhren concludeert dat het Veluwse dorp het goed doet op het gebied van origineel winkelaanbod. Niet zoals in Hilversum (door haar als voorbeeld genoemd) zijn er veel ketens, er is ook veel ruimte voor zelfstandige ondernemers en authentieke winkelpanden. 


Toch is er nog heel wat te winnen in het centrum. Zo zijn er meer faciliteiten nodig voor gezinnen met kinderen. Omdat er veel gezinnen met kinderen wonen, is dit een belangrijke doelgroep waarmee rekening moet worden gehouden. Gedacht kan worden aan speelplekken, plekken om even te zitten, maar ook terrassen. Daarbij is een betere vermenging van winkels en horeca wenselijk. 


Bij het plaatsen van nieuw straatmeubilair is variatie enigszins noodzakelijk. "Op de ene plek een zitje voor de echtgenoot van een vrouw die in een modewinkel aan het kijken is en verderop een bankje voor een groepje oudere mannen dat met elkaar aan het kletsen is", aldus Buhren tegen de Stentor. "Op de ene locatie sfeerverhogende hangarmaturen voor de straatverlichting, terwijl op andere plekken schijnwerpers nodig zijn voor het uitlichten van een historisch gebouw als een kerk." 

Deel dit artikel